Spania, gata să dea mai multe vize de muncă

Economia spaniolă se confruntă cu dificultăţi de a găsi angajaţi pentru mai multe domenii, printre care și turismul, construcţiile, agricultura şi industria de înaltă tehnologie. Guvernul de la Madrid intenţionează să acorde mai multe vize temporare de muncă, scrie Reuters, citat de Digi24.

Pentru a reduce din efectele lipse de specialiști și a face față cererii de forţă de muncă, Ministerul Securităţii Sociale şi Migraţiei din Spania a anunţat că va relaxa regimul vizelor pentru lucrătorii străini.

Cel mai afectat este turismul spaniol care înregistrează o relansare puternică, dar companiile nu reuşesc să găsească chelneri sau personal de curăţenie pentru hoteluri, arată rapoarte ale organizaţiilor patronale. Locuri de muncă vacante există şi în pomicultură şi pe şantiere.

Insuficienţa forţei de muncă ameninţă şi proiecte în valoare de miliarde de dolari finanţate de Uniunea Europeană. Guvernul Spaniei contează mult pe acești bani pentru a readuce economia naţională la nivelul de dinainte de pandemia de COVID-19 care a produs o recesiune de 20 la sută.

Foto simbol. Photo by Toa Heftiba on Unsplash