Top 7 job-uri fără stres, dar cu salariu bun. În Germania

Ore suplimentare, competiție și termene limită. Stresul la locul de muncă pune corpul în alertă constantă, are un impact negativ asupra performanței și psihicului. Drept rezultat angajații se aleg cu anxietate, boli de inimă și depresie. Deși este dificil să se facă o listă a locurilor de muncă mai puțin stresante, deoarece condițiile de muncă și experiențele individuale pot varia de la o persoană la alta, unele profesii, potrivit publicației germane HNA, sunt considerate totuși cu mai puțin stres.

1. Bibliotecarii au un loc de muncă liniștit și lipsit de presiunea timpului. Ei nu ajung să se plictisească deoarece au o varietate de responsabilități, de la gestionarea și întreținerea colecțiilor până la organizarea de evenimente pentru comunitate.

Salariul mediu anual al unui bibliotecar din Germania este de 40.000 de euro. Un începător poate avea 26.900 de euro, dar odată cu acumularea experienței este posibil și un salariu de 63.200 de euro. Meseria de bibliotecar oferă și o siguranță a locului de muncă.

2. Arhivarii organizează și păstrează documente și înregistrări istorice. Mediul lor de lucru este liniștit, organizat și cu aer condiționat. Singurul stres al muncii vine de la aranjarea și stocarea atentă și corectă a documentelor. În rest multă pasiune pentru istorie și cultură.

Salariul mediu în Germania pentru arhivar este de 39.200 de euro. Acesta începe de la 32.400 de euro și poate crește până la 46.300 de euro într-un an.

3. Designerii grafici au posibilitatea de a lucra de acasă și asta deja le reduce din stresul drumului spre serviciu. În plus, programul lor de lucru este flexibil și mereu se pot retrage pe canapea fără teama de a fi luat la ochi de superior.

Majoritatea designerilor grafici din Germania câștigă între 31.660 de euro și 38.120 de euro. Cei mai buni sau cu o experiență profesională mai mare de zece ani se pot aștepta la un salariu anual de până la 57,500 de euro.

4. Mecanicii auto au un program de lucru stabil și consecvent. Singurele situații de stres pot apărea în comunicarea cu clienții neprietenoși sau enervați.

Potrivit recenziilor angajaților, mecanicii auto câștigă un salariu mediu anual de 33.200 de euro brut. În funcție de experiență, calificări, loc de muncă și angajator, salariul poate crește până la 48.200 de euro. Formarea suplimentară și calificativul de maestru artizan crește retribuția lunară.

5. Îngrijitorii de animale nu sunt neapărat medici veterinari. Munca lot poate fi solicitantă din punct de vedere fizic, dar satisfacția vine de la contactul cu animalele. Ei pot lucra în grădini zoologice sau adăposturi de animale.

Salariu mediu al unui îngrijitor de animale pornește de la 25.500 de euro anual și poate ajunge la 34.400 de euro. Un salariu satisfăcător pentru majoritatea germanilor, scrie publicația.

6.  Grădinarii au un loc de muncă în aer liber, lipsit de grijile unui birou sau zgomotul unei hale. Studiile au arătat că natura are un efect calmant asupra psihicului și sănătății, iar în combinație cu creativitatea oferă momente vibrante pentru oricine.

În funcție de poziție și angajator, grădinarii pot câștiga salarii anuale de 30.500 de euro până la 43.900 de euro. Contează foarte mult experiența și pregătirea.

7. Îngrijitorii de clădiri sunt responsabili pentru întreținerea unor proprietăți. Acești profesioniști pot îndeplini o varietate de sarcini și nu au timp pentru plictiseală. De multe ori ei sunt proprii lor șefi și își pot face singuri programul de lucru.

Majoritatea îngrijitorilor de clădiri câștigă într-un an între 27.020 de euro și 31.440 de euro, dar sunt posibile salarii și de 44.700 de euro dacă există experiență și dibăcie.

Photo by Jason Leung on Unsplash