Schimbare de trend în universitățile din România. Tinerii aleg alte facultăți

Facultățile universităților din România care aveau cei mai puțini studenți au înregistrat creșteri importante. Potrivit unui raport elaborat de Ministerul Educației și citat de www.edupedu.ro, numărul studenților înscriși la specialitățile din educație a crescut cu 12% în ultimii 5 ani.

Studiul arată că această creșterea procentuală este cea mai mare dintre toate domeniile analizate. Totuși, educația rămâne în urmă la numărul de studenți înscriși, doar 13.410 de persoane.

Din datele Ministerului Educației de la București se mai vede că în perioada analizată s-au produs mai multe schimbări și la alte domenii de studiu. Numărul studenților de la facultățile de Inginerie, prelucrare și construcții s-a micșorat cu peste șase mii sau cu 7,6% în ultimii cinci ani.

Din raportul Ministerului Educației de la București, citat de www.edupedu.ro se observă că tinerii continuă să dea preferință facultăților de Afaceri, administrație și drept unde s-a înregistrat o creștere a numărului de studenți cu 8% în ultimii cinci ani și a ajuns la 104.067.

Mai mulți tineri au optat și pentru facultățile de Sănătate și asistenţă socială, unde numărul studenților a crescut cu 4674 în ultimii cinci ani sau aproximativ șapte la sută.

Și la celelalte facultăți din România numărul studenților a variat. Scăderi nesemnificative au fost înregistrate la Arte și științe umaniste, Științe naturale, matematică și statistică. La Științe sociale, jurnalism și informații, Tehnologiile informației și comunicațiilor numărul studenților a fost în creștere.

Photo by Adrian Dascal on Unsplash