Guvernul își crește funcționarii de mâine

La Chișinău s-a încheiat programul de stagii comun al Guvernului și Delegației Uniunii Europene pentru atragerea tinerilor în serviciul public. În cadrul celei de-a doua ediții au participat 29 de tineri care au fost implicați în activitatea instituțiilor publice naționale.

Timp de două luni, tinerii au făcut stagii în diverse sectoare ale administrației publice și au muncit alături de funcționarii publici din autoritățile centrale. În activitatea desfășurată, stagiarii au fost ghidați de Înalții Consilieri UE și au primit o bursă lunară din partea Uniunii Europene.

Printre finaliștii programului au fost studenți și absolvenți ai universităților din țară, dar și de peste hotare. Aceștia au fost selectați în baza unui concurs.

Prim-ministrul Dorin Recean a mulțumit instituțiilor care au susținut inițiativa. „Cu o administrație publică eficientă, construim o țară prosperă cu un nivel de viață mai bun pentru cetățenii noștri și condiții favorabile pentru dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Ambasadorul Janis Mazeiks a menționat că programul de stagii este unul dintre programele preferate în cadrul Delegației UE: „În acest fel putem contribui la construirea unei administrații publice puternice și profesioniste în Republica Moldova și putem ajuta tinerii să-și crească șansele de angajare”.

Guvernul mai anunță că din cei 47 de absolvenți ai primei ediții a programului de stagii, unii deja activează în sectorul public, fără a preciza numărul și domeniile de activitate.

Foto: gov.md