Criză de angajați în aeroporturile din Europa

Reluarea vacanțelor după ridicarea restricțiilor COVID-19 a găsit aeroporturile și companiile aeriene nepregătite pentru un flux mare de călători. Reuters scrie că acestea se confruntă că un deficit de personal, iar în Portugalia, Belgia și Spania unii angajați au intrat în grevă după dispute cu patronii despre condițiile de muncă și majorarea salariilor.

Pentru a reduce din deficitul de personal și a preveni haosul în aeroporturi, Germania ia în calcul angajarea lucrătorilor străini ca o soluție temporară. Decizia vine după ce în presă au apărut fotografii cu sute de călători care așteptau în cozi lungi la punctele de control și securitate.

Ministerele de Interne, Muncii și Transporturi vor demara o campanie comună de angajare temporară a străinilor, transmite Bild citat de agenție. Potrivit estimărilor, aeroporturile ar duce lipsă de la 2000 la 3000 de angajați. Recrutarea muncitori calificați se va face în Turcia, iar angajatorii trebuie să plătească salarii bune și să ofere cazare decentă pentru o perioadă limitată de timp, a specificat ministrul german al Muncii.

Fotografie simbol. Autor Kitt Hodsden