Perfecționarea, o urgentă pentru milioane de angajați

Potrivit datelor de la Global Institute, 17 milioane de locuri de muncă din SUA vor fi mai puțin solicitate în următorul deceniu, iar 80 la sută dintre angajații de pe aceste poziții ar putea avea nevoie să se recalifice complet, nu doar să-și îmbunătățească calificarea, scrie BBC. Cel mai mult în pericol sunt lucrătorii din serviciile pentru clienți, cei din industria alimentară, din producție și personalul de asistență, precum asistenții administrativi. Acestora, dar și altor categorii de angajați, le va fi mai greu să dezvolte noi competențe deoarece s-ar putea să aibă mai puține șanse din cauza nivelurilor mai scăzute de educație și venituri, ceea ce le va reduce accesul la recalificare pentru început.

Experții solicitați de BBC menționează că un rol aparte în prevenirea unor crize legate de „descalificarea” unor angajați le revin guvernelor, instituțiilor de învățământ și angajatorilor care trebuie să colaboreze pentru a preîntâmpina problemele sociale care pot apărea. Cu toate acestea, o parte din responsabilitate o poartă și angajații care nu întotdeauna găsesc timp și resurse pentru a căpăta noi competenței, chiar dacă li se oferă această posibilitate. Ei uită că îmbunătățirea abilităților este o investiție nu doar într-un job, dar și în viitorul lor, au adăugat experții

Ce este perfecționarea şi de ce este importantă?

Scopul final al perfecționării este să îl facă pe specialist mai eficient, mai relevant și competitiv în domeniul său astfel ca să fie remarcat pentru o creștere salarială sau o nouă angajare mai bună pe viitor.

Astăzi abilitățile necesare forței de muncă se schimbă rapid, iar perfecționarea îi menține pe angajați pe valul schimbărilor chiar dacă aceștia rămân la același loc de muncă. Linda Cai, vicepreședinta pentru dezvoltarea talentelor la LinkedIn, susține că datele companiei arată că astăzi seturile de competențe pentru același loc de muncă s-au schimbat cu aproximativ 25 la sută față de 2015, iar până în anul 2027 acest număr se poate dubla. Astăzi nu este sector în care să nu fie înregistrate schimbări de competențe.

Îmbunătățirea competențelor poate include o schimbare profundă la nivel de utilizare a unor programe noi la calculator sau o schimbare mai ușoară ce ține de perfecționarea abilităților de ascultare sau de a oferi un feedback constructiv. Orice perfecționare este binevenită dacă ea îl ajută pe angajat să își facă treaba un pic mai bine, menționează Barath Roy Michel, manager de proiect la Institutul de Tehnologie și Învățare Avansată Humber College din Toronto, care a studiat perfecționarea. Numai așa, adaugă Linda Cai de la LinkedIn, poți deveni mai bun și mai productiv în rolul tău actual și te poți pregăti pentru următoarea promovare. Ea menționează că tot mai mulți recrutori de pe LinkedIn se bazează pe datele despre abilități și competențe pentru a găsi talente, în detrimentul diplomelor și titlurilor așa cum era până acum.

Îmbunătățirea competențelor poate arăta diferit pentru fiecare

O altă parte importantă a perfecționării este să fii conștient atât de propriul set de abilități, cât și de tendințele largi și importante din sectorul tău. Învățarea clasică nu mai poate fi de ajuns pentru obținerea unei poziții bune. Este nevoie de a trece înaintea tendințelor, chiar dacă unii nu cred în asta. Astăzi există diferite sectoare în care schimbările se produc foarte rapid, iar conexiunea dintre diferite domenii dă naștere la alte posibilități de dezvoltare. Nu se mai poate vorbi de piața gazelor și petrolului fără a ține cont de energia verde, precum e greu să concepi marketingul sau media fără TikTok, scriu jurnaliștii de la BBC.

Pentru a nu admite rămânerea în urmă, multe companii organizează cursuri de perfecționare la birou. Dar acum există și o mulțime de oportunități de perfecționarea a abilităților online, cum ar fi videoclipurile YouTube, programele de învățare LinkedIn și o mulțime de cursuri sau universități. Toate acestea îți pot trezi curiozitatea, ori impulsul de perfecționare și de a investi în viitorul tău este deja jumătate din lupta câștigată, susține analistul în politici de muncă Kweilin Ellingrud.

Foto simbol Kenny Eliason.