Elon Musk apreciază elanul cu care muncesc angajații chinezi

La ultimul eveniment online de angajare din China, compania a adăugat mai mult de 20 de noi posturi. Creșterea ofertelor pe piața chineză are loc după ce acum o săptămână Elon Musk s-a pronunțat pentru concedierea a zece la sută din angajații producătorului de mașini electrice din cauză că în unele zone ar fi prea mulți lucrători, transmite Reuters, citat de Digi24.

Se pare că multimiliardarul ar da preferință muncitorilor din China. Musk a declarat luna trecută că angajații americani tind să încerce să evite munca în vreme ce chinezii nu părăsesc fabricile. „Lucrează până târziu la ora trei dimineața” a spus el într-o conferință cu angajații chinezi.

Tesla are 224 de locuri de muncă deschise în China pentru manageri și ingineri de înaltă categorie și are în vizor noi angajări de personal pentru roluri „de producție smart”.

Veniturile din China ale Tesla au avut o creștere mai mult decât dublă în 2021 față de anul precedent, ceea ce a contribuit la un sfert din veniturile totale pentru producătorul auto american. Fabrica din Shanghai, care produce Modelul 3 și Modelul Y pentru piața internă și export, a produs mai mult de jumătate dintre mașinile fabricate anul trecut, iar Tesla plănuiește să-și extindă fabrica.

Foto simbol LYCS Architecture.