Natalia Gavrlița are mai multe oferte de muncă

Fostul prim-ministru Natalia Gavrlița a respins speculațiile potrivit cărora ar fi pregătită de partidul de guvernare pentru funcția de Guvernator al Băncii Naționale sau cea de Primar General al Capitalei. Într-un club de presă, ea a menționat că tot ce își dorește acum este să își ia o vacanță, după care va reveni cu o decizie.

Natalia Gavrilița a spus că numele ei la funcția de Guvernator al BNM era vehiculat încă înainte de a deveni politician sau prim-ministru. „Probabil profilul meu de expertiză economică este considerat potrivit pentru această funcție”, a concretizat politiciana.

„Dacă această poziție devine vacantă, atunci putem să discutăm ca și societate cine ar fi cel mai potrivit om să conducă o astfel de instituție”, a mai spus Gavrilița

Cât ține de funcția de Primar general al Capitalei, fosta prim-ministră a evitat să se expună, dar a menționat că mereu și-a dorit să își pună competența și experiența în slujba poporului. Eu pot să vă spun că întotdeauna mi-am dorit să creez un fond de investiții. Am propuneri ca să fi în consiliul de administrare a unor organizații sau întreprinderi, am posibilitatea de carieră internațională, inclusiv cu impact asupra lucrurilor în Republica Moldova. Pentru mine contează să îmi pun competența și experiența în slujba poporului meu”.

Anterior s-au făcut speculații că Natalia Gavrilița ar fi pregătită de Partidul Acțiune și Solidaritate, aflat la guvernare, pentru funcția de Primar general al Capitalei sau cea de Guvernator al Băncii Naționale.

Menționăm aici că Guvernatorul se numeşte de Parlament, la propunerea Preşedintelui Parlamentului și este destituit din funcţie de Parlament cu votul a 2/3 din numărul total al deputaţilor. Actualul șef al BNM, Octavian Armașu, deţine funcţia de Guvernator din 30 noiembrie 2018.

Alegerile locale generale au fost anunțate pentru toamna acestui an.

foto: gov.md