Angajări la IKEA Timișoara. Ce condiții de muncă oferă compania?

IKEA deschide al treilea magazin în România. Acesta va fi inaugurat lângă Timișoara, în comuna Dumbrăvița. După ce acum un an a fost formată echipa managerială care respectă principiile egalității de gen, 50 la 50 bărbați și femei, IKEA este în căutarea de angajați.

Presa de peste Prut a descris condițiile de muncă oferite de angajator pentru cei 250 de muncitori din departamentele vânzări, logistică, relații cu clienții și restaurant.

În situația când Timișoara are o rată a șomajului sub 1 la sută, compania este gata să ofere condiții de muncă de vis pentru angajați. Pe de altă parte, managerii recunosc faptul că serviciul în retail nu este unul dintre cele mai ușoare: nu poți lucra de acasă, se lucrează în schimburi și uneori și în week-end.

Pentru a atrage angajați, compania oferă salarii actualizate anual plus tichete de masă, decontare lunară parțială a cheltuielilor de transport, indemnizație suplimentară pentru turele de weekend și de noapte, voucher de vacanță și mai multe zile de vacanță în funcție de vechimea în IKEA.

Totodată angajații primesc reduceri de 15 la sută la produsele din toate magazinele IKEA din lume, servicii medicale gratuite la furnizori privați prin asigurare de sănătate.

Compania decontează banii pentru activități de teambuilding, oferă cadouri pentru zile naștere, aniversări în muncă și ajutor financiar dintr-un fond de solidaritate în caz de urgențe.

De asemenea, părinții primesc un sprijin financiar parental, iar tații beneficiază de o lună în plus față de lună acordată prin lege, în care pot sta acasă cu copilul, fiind plătiți de angajator cu salariu întreg. După revenirea din concediul de maternitate, angajatele primesc actualizările de salariu. Nu în ultimul rând, IKEA oferă bonusuri de performanță care se ridică până la 150% din salariul net lunar.

În cadrul unei inițiative la nivel global de a sprijini angajații în timpul perioadei de crize globale, cum este acum cea legată de nivelul de trai și de costurile cu energia, în România s-a decis să se dubleze reducerea acordată angajaților pentru aproximativ 2.000 de produse care vin să reducă din consumul de energie.

Ca în toate filialele IKEA din lume, în România se derulează și un program de loialitate denumit „TACK!” („mulțumesc” în limba suedeză). Gândit de fondatorul IKEA, programul oferă o contribuție suplimentară la fondurile de pensii ale angajaților care rămân în compania peste cinci ani financiari consecutiv. În momentul de față, aproximativ un sfert din totalul angajaților IKEA beneficiază de acest supliment.

La IKEA, politica de recrutare se bazează pe diversitate și incluziune, oferind posibilități egale de angajare tuturor oamenilor, indiferent de vârstă, gen, etnie, experiență de muncă, dizabilități, religie, orientare sexuală sau orice altă dimensiune a identității lor.

Rata de fluctuație medie la nivelul IKEA România a fost de aproximativ 20%. Fluctuația se datorează promovării într-un alt rol sau găsirii unui loc de muncă mai aproape de casă.

Deși salariile sunt bune, iar oportunitățile de creștere pe plan profesional și personal sunt tentante, IKEA se confruntă cu lipsa muncitorilor necalificați, arată mai multe știri dedicate procesului de recrutare al companiei.

Photo by Sanni Sahil on Unsplash