Medicii și asistentele medicale, la mare căutare

Sute de locuri vacante de medici și asistente medicale au fost scoase la concurs de instituțiile medicale din țară. Potrivit Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă din Moldova, aceste oferte fac parte din lista celor mai bine plătite locuri de muncă din luna mai.

Cel mai mare salariu îl oferă Spitalul Clinic Militar Central din Chișinău. Instituția este în căutarea a doi medici specialiști pentru care oferă salarii între 14 900 de lei și 19 100 lei. O remunerare asemănătoare oferă și Spitalul Raional Cantemir pentru un medic ftiziopulmunolog, de la 15 760 la 18 000 de lei. Din topul cu salarii mari mai fac parte și ofertele pentru ocuparea funcției de medic-șef la Călărași și Lipcani, precum medici specialiști la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chișinău unde se oferă un salariu între 10 000 și 14 mii de lei.

Cele mai multe locuri de muncă a scos la concurs Spitalul Raional Cantemir. Acesta duce lipsă de 11 medici specialiști și este gata să ofere salarii între 10 000 și 12 mii de lei. Și la Șoldănești e criză de medici. Spitalul raional din localitate este în căutarea a 7 medici de familie și specialiști cu salarii în jur de zece mii de lei.

Asociația Medicală Teritorială Centru din Chișinău caută 16 asistente medicale și anunță salarii de la 9492 de lei la 11 228 de lei. Salarii de 11 mii de lei promit și cei de la Centrul Medicilor de Familie Florești pentru 5 medici de familie, dar și cei de la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii din Capitală unde sunt în căutarea a 5 medici specialiști.

În total, baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă la data de 16 mai erau în evidență 505 locuri de muncă vacante în sănătate și asistență socială, dintre care 190 de locuri vacante pentru asistenți medicali, 124 medici specialiști și 84 felceri.

Foto simbol nci.