Locuri de muncă pentru refugiații ucraineni

De la începutul războiului în țara vecină, 403 cetățeni ucraineni au fost angajați în Republica Moldova. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă din Moldova, dintre aceștia 309 sunt femei și 94 sunt bărbați.

Cele mai multe angajări s-au făcut în Capitală unde și-au găsit un loc de muncă 289 cetățeni ucraineni. După care urmează municipiile Ungheni și Bălți cu câte 16 angajați din rândurile refugiaților, Cahul – 12 și Strășeni – 8. ANOFM menționează că cetățenii ucraineni și-au găsit locuri de muncă și în alte raioane ale țării.

Conform notificărilor făcute de angajatori, printre profesiile pentru care au optat ucrainenii se regăsesc cele de programator, inginer, cusător, vânzător, bucătar, chelner, montator, infirmier, operator, manager și altele.

Angajatorii, care iau la muncă cetățeni din Ucraina, au obligația de a notifica ANOFM în termen de cinci zile despre angajările făcuite.

La data de 12 mai, conform informațiilor subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM, 134 agenți economici erau disponibili să angajeze cetățeni din Ucraina și au oferit informații despre 2180 locuri de muncă vacante disponibile.

Foto simbol krakenimages.