Povestea oamenilor harnici merge mai departe
Legenda moldoveanului harnic are rădăcini adânci și e atât de veche că nimeni nu mai știe când a apărut personajul și unde s-a pierdut. Cert este că toți – de la țărani la președinți de țară – credem astăzi în acest mit și ne mândrim că facem parte din cel mai harnic popor din lume.
De-a lungul anilor mitul s-a suprapus cu arborele genealogic al multor generații și a provocat mai multe schimbări la nivel de caracter național.
Unii s-au regăsit atât de bine în descrierea eroul poveștii despre hărnicie încât nu au mai făcut nimic de la apariția lor pe pământ. De ce să mai ridici un pai de jos, dacă și așa îți merge vestea că ești harnic?
Alții au luat povestea în serios și încearcă mereu să fie prin preajma eroului harnic. Lucrează mult acasă și prin străinătate, nu reușesc să termine un proiect că deja au mai multe pe lista de așteptare. Nu au timp să bea o cafea și tot sunt nemulțumiți că ziua are doar 24 de ore, iar săptămâna doar șapte zile.
Rubrica WORKAHOLIC este despre ei, despre oamenii care mențin în viață eroul care ne-a dus veste de muncitori și dibaci, de creativi și calculați, de ingenioși și învățați. Iar ei nu sunt puțini. Dincolo de extremele la care pot duce teoriile despre acest curent – workaholismul – pentru noi este un sinonim al omului harnic, implicat, entuziast și mereu orientat spre acțiune.
Foto simbol Ante Hamersmit