Andrei COCIERU: Munca fără dedicație nu aduce succes

Am început să iau lecții de înfrumusețare încă de la vârsta de 13 ani. După 22 de ani de experiență, sunt mândru că numele Andrei Cocieru se asociază cu un brand recunoscut în industria beauty din Republica Moldova. În spatele acestui succes, iertată să îmi fie modestia, au stat ani de studii și muncă încununați cu numeroase premii, dar cel mai mult apreciez recunoștința celor mai frumoși clienți din țară.

Munca pentru mine este o sursă continuă de inspirație. Pot munci de la ora cinci dimineața și târziu după nouă seara. Pot fi găsit în salon în zile de sărbătoare, însorite sau posomorâte. Clienții mei, femei sau bărbați, îmi oferă momente care îmi provoacă imaginația de fiecare dată. Îi răsplătesc cu ce am mai bun, iar inspirația mea reușește întotdeauna să facă oameni fericiți pentru diferite ocazii, indiferent de anotimp. Timpul petrecut în salon nu are limite, este extensibil. Lucrez fără să îmi dau seama ce oră e, iar asta mă ajută să respir. Să trăiesc.

Povestea mea este despre un coafor care trăiește pentru clienții săi. Să fii astăzi hair stylist nu este atât de ușor. Dincolo de măiestria cu care mânuiești foarfecile, trebuie să cunoști tendințele în modă, tehnicile de scurtare sau extensie a părului, cele mai noi preparate de îngrijire pentru păr. Dar cel mai complicat uneori este să înțelegi ce vrea clientul care se gândește la o schimbare, dar nu prea știe ce să aleagă. Iată aici intervin eu cu „cititul gândurilor” și îmi asum acea interpretare a ideilor persoanei din fotoliu pentru ca să fac în final doi oameni fericiți. Clientul mulțumit de felul cum arată, dar și maestrul din mine gâdilat de orgoliul că a reușit și de data aceasta. Cum de reușesc mereu, mă veți întreba. Munca și dedicația, sunt cele mai simple răspunsuri.

Clientul meu, regele meu. Atunci când cineva se așază în fotoliul din fața mea încerc să înțeleg ce fel de om este acesta. Îmi place să lucrez cu persoane pe care le cunosc și înțeleg. Asta îmi oferă mai multă siguranță în abordarea unor stiluri. Dacă e cineva care a solicitat un serviciu pentru prima dată, aflu cu ce se ocupă, pentru ce ocazie vrea tunsoarea sau coafura, e vorba de o ocazie specială sau pur și simplu de o schimbare de look.

De fiecare descopăr în fața mea oameni care știu ce vor, oameni care apreciază frumosul, care știu rostul unei schimbări. Moldovenii caută să își exteriorizeze stările sufletești cu ajutorul frumuseții exterioare. O vizită la un salon de beauty le transformă rutina în sărbătoare. Iar eu rămân satisfăcut de rodul și rostul muncii mele.

Am avut la început de cale mai multe provocări. Arhitectura, designul… Dar am ajuns într-un salon de beauty și nu regret de loc alegerea făcută. Astăzi am în palmares mai multe premii și calificări internaționale, sunt ambasadorul mai multor case de cosmetice, am fost implicat în mai multe show-uri de schimbare de imagine. Acum sper că am făcut-o fericită pe mătușa mea Rodica din București, care mereu a știut și apreciat calitățile mele de a face oamenii mai fericiți datorită unei intervenții ușoare de înfrumusețare.

După ce am reușit să deschid două saloane de înfrumusețare, acum vreau să adun cât mai multă lume bună în aceste echipe. Cât de ciudat ar fi, dar nu îmi doresc să renunț la zbuciumul pe care îl trăiesc zi de zi. Vreau să continui să uimesc oamenii cu succesele mele, să îi inspir și pe alții că se poate, dacă știi ce vrei și muncești mult pentru a ține succesul aproape de tine.

Foto din arhiva personală a stilistului.