Interes sporit pentru științele tehnico-inginerești

În cadrul Olimpiadelor Tehnice Republicane desfășurate la Universitatea Tehnică a Moldovei anul acesta a participat un număr record de elevi. Potrivit organizatorilor, 255 de liceeni din clasele absolvente din toată țara și-au etalat cunoștințele și creativitatea în cadrul celor cinci discipline: matematică, desen, fizică, chimie și informatică.

Cel mai mare concurs a fost la matematică. 81 de elevi au rezolvat probleme de clase liceale care implică ingeniozitate și creativitate. De un interes sporit s-a bucurat și olimpiada la informatică, unde 65 de liceeni și-au demonstrat erudiția la programare. Foarte mulți elevi au participat și la probele chimie, desen artistic și fizică.

 

UTM își propune să stimuleze și să susțină interesul elevilor pentru științele tehnico-inginerești și să identifice tinerii talentați pentru valorificarea aptitudinilor creative ale acestora, se arată într-un comunicat al instituției.

Ediția de anul acesta a Olimpiadelor Tehnice Republicane s-a desfășurat în zilele de 9 și 16 aprilie. Prima Olimpiadă Tehnică Republicană a avut loc în anul 1998. Câștigătorii beneficiază de facilități la admitere la Universitatea Tehnică a Moldovei, singura instituție cu profil ingineresc din țară.