Salarii de top pentru conducători auto

Conducătorii auto fac parte din topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante din țară. Potrivit ANOFM, angajatorii sunt gata să dea un salariu și de 20 de mii de lei pentru un șofer bun.

În vârful clasamentului se plasează o companie din Ceadâr Lunga. Întreprinderea angajează patru conducători auto cărora le promite salarii între 10 mii și 20 de mii de lei pe lună.

Și la Chișinău șoferii sunt la mare căutare. Mai multe întreprinderi și-au prezentat oferte de la 10 la 16 mii de lei pentru un conducător auto calificat. Cele mai multe locuri vacante sunt la Întreprinderea Municipală Parcul de Autobuze din Chișinău. Aceasta este în căutarea a 50 de angajați și promite salarii de la 12 mii și 15 mii de lei.

Salarii în comparație

Pentru comparație, Consiliul Raional Călărași vrea să găsească un medic șef pentru spitalul din raion cu un salariu de 14.660 lei, iar Centrul de Pregătire al Armatei Naționale are o ofertă de 13 mii de lei pentru funcția de contabil șef.

Cel mai plătit loc de muncă vacant este pentru poziția de maistru sector responsabil de montarea electrică și darea în exploatare a obiectelor. O companie din Chișinău oferă un salariu de la 18-25 mii lei.

ANOFM